Toke-lekundja ne Shqiperi

Shprehim ngushellimet me te thella per viktimat e toke-lekundjes ne Shqiperi si dhe sherim te shpejte te gjithe te plagosurve nga kjo tragjedi e rende.

Nepermjet kesaj faqe do mundohemi te shpjegojme disa arsye se perse ndoshta Shqiperia duhet te pershtase modelin Amerikan te ndertimit te shtepive me qellimin qe te evitohen humbjet ne jete njerezish dhe uljen eventuale te demeve si pasoje e katastrofave natyrore te permasave te tilla.

Per te arritur ne nje konluzion llogjik si dhe per ta bere sa me praktike kuptimin e ketij propozimi, ju ftojme te ndiqni filmimet e meposhteme te cilat tregojne dy raste tipike te toke-lekundjeve ne SHBA.

Ne Shqiperi toke-lekundja shkaterimtare ishte e mases 6.4 te shkalles Rihter. Ne filmimet e meposhteme do ju shfaqim shembuj toke-lekundje akoma dhe me te fuqishme, praktikisht 7.1 te shkalles Rihter.

Alaska, SHBA.

Toke-lekundje - 7.1 Rihter

40 Sekonda 

California, SHBA.

Toke-lekundje - 7.1 Rihter 

26 Sekonda

Pra sikurse e shikoni nuk ka asnje demtim ne shtepi dhe asnje rrezik per humbje te jeteve te banoreve.

Pyetja qe shtrohet ne kete rast eshte se

...si ka mundesi qe nje toke-lekundje kaq e fuqishme te mos demtoje strukturat e shtepive?

1. Modeli i ndertimit                   

2. Cilesia e ndertimit

Krahasimi

Pyetja qe shtrohet ne kete rast eshte se

...si ka mundesi qe nje toke-lekundje kaq e fuqishme te mos demtoje strukturat e shtepive?

...mund t'i pergjigjemi thjesht me nje llogjike krahasimore...

1. Modeli i ndertimit - eshte i ndryshem me menyren e ndertimit ne Shqiperi dhe Europe. Perdoret druri ne vend te soletave me beton dhe mureve prej tulle. Pra eshte me e lehte dhe me elastike. 

2. Cilesia e ndertimit - Nuk besoj se ka nevoje per komente... te gjithe e dine se per disa vota me teper jane legalizuar ndertime edhe shumekateshe ne kundershtim me cdo lloj ligji dhe se asnje profesionist nuk eshte pyetur e ligji nuk ka vlere. Pra politika ka marre prioritet mbi profesionin.

 

Ju urojme fat Shqiptareve ...pasi politika qe ju keni votuar nuk pyet as per ligjesite e natyres por vetem per ligjesine e pushtetit...me votat tuaja!!??... per demin  tuaj!!??... 

Modeli i Shtepive Amerikane

Si Perfundim

1. Modeli i ndertimit - E lehte, elastike -

    Ndertohet E Sigurte, E Lire dhe Shpejte

2. Cilesia e ndertimit - Kontrolli i cilesise ofron me Pak Korrupsion.

Zbatimi

Zbatimi do kerkoje strategjine e vete, e cila do shtrihet ne kohe te caktuar, por nese koha eshte faktor per te mos e zbatuar...atehere kush nuk ka kohe te jetoje gjate...? 

Ky do jete investim per te ardhmen, eshte nje model qe do zevendesoje nje model tjeter per te shpetuar jete dhe per te gjetur paqe ne nje vend qe ka tipare te theksuara te lekundjes se tokes.